Artikel top billede

Der er tradition for, at Steve Jobs benytter sin keynote-tale på Worldwide Developers Conference til at præsentere nyheder. Sådan bliver det ikke i år.

Steve Jobs overlader talerstolen til medarbejderne

Apples sygemeldte topchef Steve Jobs forventes tilbage i juni, men for første gang bliver det ikke ham, der åbner ballet på årets udvikler-konference.

Computerworld News Service: Apple fortæller, at det bliver et hold af ledere fra virksomheden, der kommer til at stå bag keynote-præsentationen på årets Worldwide Developers Conference (WWDC) 8. juni, men Steve Jobs blev ikke nævnt iblandt dem.

Det forventes, at Steve Jobs, som har været på sygeorlov siden januar, vender tilbage til Apple i slutningen af juni. Alligevel har der været spekulationer om, hvorvidt han ville dukke op til WWDC, som han før i tiden har brugt som platform til offentliggørelsen af store produktnyheder, som for eksempel sidste års iPhone 3G.

Ezra Gottheil, som er analytiker hos Technology Business Research, siger, at det kun er godt, at Steve Jobs ikke kommer:

"Med det utrolige fokus, folk har på Jobs, ville det bare være distraherende at få ham på scenen, ligesom det ville skabe en masse unødvendigt drama."

Apple fortæller, at Phillip Schiller, som er senior vice president for Apples internationale marketingsafdeling, i stedet vil komme til at lede det hold, der skal levere keynote-præsentationen. Phillip Schiller fik blandede anmeldelser, da han trådte til i stedet for den administrerende direktør på januars Macworld Conference & Expo, der er en anden stor begivenhed, som Steve Jobs traditionelt har stået for.

Snow Leopard, som er efterfølgeren til Mac OS X 10.5, blev desuden behørigt rost i dagens Apple-udtalelse. Firmaet lover, at det vil udlevere det, de kalder en 'final Developer Preview release'-udgave af det kommende styresystem til tilhørerne, men selskabet nævner ikke, hvornår den endelige version vil blive frigivet.

Sidste juni bekræftede Apple, at virksomheden var i gang med at udvikle Snow Leopard, og dengang sagde Apple, at det ville tage cirka et år, inden produktet kom på markedet.

Nogle bloggere har ment at vide, at Snow Leopard ville komme i handlen 8. juni; men Apples udtalelse i dag river tæppet væk under det rygte.

"Det ser ud som om, det bliver engang senere på sommeren," siger Ezra Gottheil, da han har nærlæst Apples meddelelse.

"Det er tæt på. I den virkelige softwares verden, er udgivelsen af sådan en prøveversion til udviklerne et tegn på, at tingene går som de skal, og ikke det omvendte."

Reklame for nye events

Apple brugte også meddelelsen til at reklamere for de events på WWDC, der kommer til at handle om iPhone 3.0, og de fleste analytikere mener, at selskabet vil bruge sessionerne som platform til offentliggørelsen af nyt iPhone hardware.

Apple løftede sløret for iPhone 3.0 i marts, sammen med en beta-version af det tilhørende software developer's kit (SDK).

Virksomheden gjorde det samme i marts 2008, hvor iPhone 2.0 første gang blev vist frem til offentligheden, hvilket blev efterfulgt af juni måneds introduktion af iPhone 3G, som kom på markedet i midten af juli. De fleste eksperten forventer, at processen bliver nogenlunde den samme i år.

Ezra Gottheil har dog valgt at drosle ned for forventningerne til Snow Leopard. Han fortæller, at det nye styresystem, som selv Apple har valgt at markedsføre som en simpel men stabil fornyelse, ikke vil komme til at tjene lige så mange penge til virksomheden som forgængeren.

"Økonomien, og det store fald i Apples gennemsnitlige salgspriser betyder, at Snow Leopard ikke vil komme til at øge omsætningen på samme måde som Leopard gjorde," bedømmer han.

I 2007's fjerde kvartal øgede Leopard Apples omsætning med næsten en milliard kroner.

Apple kan dog vælge at nedsætte prisen fra de godt 700 kroner, som selskabet normalt tager for et styresystem.

"Det er bestemt muligt," siger Ezra Gottheil.

"Prisen på den slags er jo i virkeligheden nul. Og den idé, at styresystemer altid skal koste det samme, er en af Microsofts illusioner. Selv om Apple også har forskellige fikse idéer, så tror jeg ikke, de handler om priserne."

Keynote-præsentationen vil finde sted på WWDC 8. juni klokken 10 lokal tid.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere